ویدئو | روایت آیت‌الله خامنه‌ای از ملاقات با امام خمینی (ره) در بیمارستان | خط به خط با روح الله عراقچی با رئیس‌جمهور لبنان دیدار کرد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) ۶۰ فلسطینی بی‌گناه در یک هفته در نزدیکی مراکز توزیع کمک‌ها در غزه به شهادت رسیدند دیدار عراقچی با وزیر خارجه لبنان (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) گاردین: هدف قراردادن مدارس غزه بخشی از استراتژی عمدی اسرائیل است ارتش لبنان پرچم رژیم صهیونیستی را از محل استقرارش در جنوب، پایین کشید سخنگوی دولت: ایران میز مذاکره را ترک نمی‌کند | دولت صدای کامیون‌داران را شنید گفت‌و‌گوی وزیران خارجه عربستان و آمریکا درباره روابط دوجانبه دو کشور (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) عارف: تفسیر از قوانین، ریشه فساد است واکنش وزارت خارجه به ادعای تکراری شورای همکاری خلیج‌فارس درباره جزایر سه‌گانه ایرانی سردار رادان: زائران اربعین برای کاهش زمان توقف در مرز‌ها از سامانه سجاد استفاده کنند عراقچی در رستورانی در قاهره با سه وزیر خارجه پیشین مصر دیدار کرد عراقچی در بدو ورود به بیروت: مصمم هستیم روابط با لبنان را براساس منافع و احترام متقابل ادامه دهیم محسن زنگنه: جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی اقتصاد احتمالاً چهارشنبه هفته آینده برگزار می‌شود روزنامه عربستانی: روابط ایران و مصر فرصتی مناسب برای جلوگیری از تشدید بحران است توافق آلمان و آمریکا برای تحت فشار گذاشتن روسیه جهت صلح با اوکراین پنهان‌کاری کاخ سفید درباره خطرات نشت مواد سرطان‌زا در اوهایو خسارت ۷ میلیارد دلاری روسیه در پی حمله پهپادی اوکراین تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو درباره ایران به روایت رسانه عبری هشدار سازمان ملل: اسرائیل مانع رساندن آب به غزه شده است حمله موشکی یمن به تل آویو فرودگاه این شهر را زمین‌گیر کرد + ویدئو (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) رؤسای مجالس ایران و ونزوئلا دیدار کردند دستگیری ۱۰۸ زائر غیرمجاز در مخزن خودروهای سنگین عربستان کشته‌شدن ۳ نظامی صهیونیست در نوار غزه (۱۲ خرداد ۱۴۰۴) عراقچی: ایران به ادامه گفت‌و‌گو‌ها با اروپا تمایل دارد گروسی: رسیدن به توافق بین ایران و آمریکا دشوار، اما امکان‌پذیر است ابراز امیدواری اردوغان برای گردهم آوردن پوتین، زلنسکی و ترامپ
سرخط خبرها

استیضاح مدیران استانی در شورایعالی استان‌ها| طرح ویژه برای افزایش اختیارات شوراها

  • کد خبر: ۱۹۶۲۹۲
  • ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۵
استیضاح مدیران استانی در شورایعالی استان‌ها| طرح ویژه برای افزایش اختیارات شوراها
رئیس شورای اسلامی استان گفت: دستاورد ویژه این همایش، ارائه طرح ویژه‌ای است که بر مبنای آن، انتصاب هر شخصیت استانی که توسط رئیس‌جمهور و هیئت‌وزیران صورت می‌گیرد، باید رأی اعتماد شورای استان را به همراه داشته باشد و به‌موازات این، شورا‌های استانی قدرت استیضاح مدیران را نیز پیدا خواهند کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، نشست هم‌اندیشی اعضای شورای عالی استان‌ها با موضوع بررسی پیشنهاد‌های عوارض و بهای خدمات قانون درآمد‌های پایدار، عصر امروز (پنجشنبه ۲ آذرماه) با حضور محمدرضا قلندر شریف شهردار مشهد، موسی‌الرضا حاجی‌بگلو رئیس شورای اسلامی استان خراسان رضوی و جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد در تالار همایش‌های هتل میثاق مشهد برگزار شد.

ضرورت تقویت جایگاه قانونی شورا‌ها

موسی‌الرضا حاجی‌بگلو در ابتدای این همایش ضمن تبریک هفته بسیج اظهار کرد: ما هرچه داریم، به برکت خون شهدایی است که آرمان‌های انقلاب و دین خدا را حفظ کردند. استمرار این مجاهدت‌ها نیز امروزه در ارض اقدس فلسطین متبلور است که ثابت می‌کند اراده الهی مافوق توطئه این افراد خبیث است و صهیونیست‌هایی که تلاش داشتند ایران اسلامی را محور شرارت معرفی کنند، با وجود همه رسانه‌هایشان اکنون با جهان یکپارچه ضدصهیونیستی مواجه هستند و همه نقشه‌های خباثت آلود آن‌ها رسوا شده است.

وی با اشاره به دستور کار این همایش افزود: خانواده شورا‌ها و شهرداری‌ها باهم یکی هستند. بحث ما این نیست که شورا‌ها به شورای شهرداری تبدیل شوند، اما با وجود هویت مستقل، این جریان سرچشمه اتفاقات بسیار خوبی در مسیر خدمت به مردم خواهند بود.

رئیس شورای اسلامی استان با تأکید بر ضرورت تقویت جایگاه قانونی ساختار‌های شورایی خاطرنشان کرد: نقش شورا و مدیریت شهری باید پررنگ‌تر باشد. اگر قرار است تصمیمات بهتری برای شهر‌های ما گرفته شود، باید دامنه عملکرد شورا‌ها افزایش پیدا کند. بر همین اساس، دستاورد ویژه این همایش، ارائه طرح ویژه‌ای است که بر مبنای آن، انتصاب هر شخصیت استانی که توسط رئیس‌جمهور و هیئت‌وزیران صورت می‌گیرد، باید رأی اعتماد شورای استان را به همراه داشته باشد و به‌موازات این، شورا‌های استانی قدرت استیضاح مدیران را نیز پیدا کنند.

وی ادامه داد: نباید شرایطی رقم بخورد که مدیران ما این‌طور گمان کنند که فقط مدیر ارشدشان می‌تواند آن‌ها را عزل کند یا مورد سؤال قرار دهد. شورا‌های اسلامی شهر و مدیریت شهری با این مدل می‌توانند سازمان‌ها را زیر ذره‌بین بگیرند و مدیران را در مقام پاسخگویی بیشتری نسبت به مردم قرار دهند. بر همین اساس، باور ما این است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم می‌توانند متمرکز بر امور مهم‌تری در عرصه قانون‌گذاری باشند و امورات محلی و منطقه‌ای شهر و استان‌ها را به اعضای شورای عالی استان‌ها واگذار کنند.

حمایت از شوراها، زمینه‌ساز افزایش مشارکت انتخابات

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: تا چه زمان یک مدیر باید نگران امضای خود باشد که تا دو سال آینده آیا با این امضا پرونده‌ای علیه او تشکیل خواهد شد یا نه؟ شرایط موجود، ریسک‎پذیری را برای مدیران تا حد زیادی کاهش داده و عمده مسئولان از خیر گره‌های مهم و چالشی می‌گذرند تا مبادا بعد‌ها برایشان مشکل ایجاد کند. اینجا همان موضعی است که شورا‌های عالی استان‌ها باید وارد میدان شوند و کاری کنند که روند قانونی شکل بگیرد. با تصویب این طرح، جلوی بسیاری از مشکلات گرفته خواهد شد، زیرا مدیران مکلف می‌شوند در صحن علنی شورا‌های استانی حضور پیدا کنند و پاسخگو باشند.

وی با بیان اینکه نقش پررنگ‌تر مردم در تصمیمات محلی، افزایش مشارکت ملی در انتخابات را در پی خواهد داشت، گفت: وقتی عضو محترم شورای اسلامی روستا یا شهر نتواند فرماندار شهرستان را مخاطب قرار دهد، این شورا دیگر کارکرد قانونی خود را نخواهد داشت. به همین دلیل است که می‌گوییم با این طرح می‌توان افق مشارکت مردم در انتخابات را هم افزایش داد، زیرا اگر نقش نهاد مردم تقویت شود، مردم نیز نسبت به انتخابات حساسیت و امید بیشتری خواهند داشت.

برگزاری کرسی‎های تخصصی و میزگرد‌های گفت‎وگومحور، بخش دیگری از این همایش است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->